decor decor
7 Липня
2021

Подвійний тріумф: нове покоління вантажівок MAN удостоєно двох нагород iF DESIGN

Дизайн нового покоління вантажних автомобілів MAN продовжує отримувати найвищі оцінки фахівців і клієнтів. На одному з найбільш престижних в світі конкурсів промислового дизайну iF DESIGN AWARD журі присудило найвищу нагороду новому MAN TGX за видатну функціональність дизайну. Нагороди за підбір матеріалів та кольорів удостоєно і все сімейство нових вантажівок в цілому.

 

  • Новий MAN TGX названий лауреатом премії iF DESIGN AWARD 2 021 за свою чудову функціональність
  • Премією iF DESIGN AWARD 2021 відзначена також концепція підбору кольорів і оздоблювальних матеріалів всього сімейства вантажівок MAN нового покоління
  • Премії iF DESIGN AWARDS в двох номінаціях поповнили колекцію нагород нового покоління вантажівок MAN. Раніше ці автомобілі вже стали лауреатами конкурсу Red Dot Design Award і були відзначені золотими нагородами конкурсу German Design Award

Число претендентів на престижні нагороди iF DESIGN AWARD в 2021 році виявилося вражаючим: міжнародному журі, до складу якого входить 98 незалежних експертів, довелося оцінити понад 10 000 робіт, заявлених на конкурс представниками 52 країн. Незважаючи на настільки високий рівень конкуренції, нове покоління вантажівок MAN (MAN NGT) удостоїлося особливої ​​оцінки членів журі за гармонійний підбір кольорів та оздоблювальних матеріалів. Крім цього, окремо поданий на конкурс вантажівка MAN TGX був відзначений найвищою нагородою за виняткову функціональність дизайну.

«Динамічний зовнішній дизайн цих автомобілів поєднує прогресивність і кращі традиції. Така послідовність і стабільність створює потужну і емоційну індивідуальність вантажівки з логотипом лева. Інтер’єр повністю орієнтований на потреби водія, він враховує їх на інтуїтивному рівні, пропонуючи безпечне і комфортабельне місце для роботи і відпочинку навіть в самих тривалих рейсах », – розповідає керівник підрозділу дизайну вантажівок MAN Рудольф Купіца (Rudolf Kupitza), пояснюючи, як за рахунок чудового балансу виразності і практичності вдалося сформувати бездоганний вигляд MAN NGT.

«Ми дуже пишаємося нової нагородою. Це найвища ступінь визнання творчих можливостей і пристрасті всього нашого колективу дизайнерів. Нові вантажівки – це справжні MAN, ці відмічені знаком Лева автомобілі – сильні і надійні партнери для кожного водія», – коментує нагороду відповідальний за продажі і клієнтські рішення виконавчий член ради директорів MAN Truck & Bus Горан Ніберг (Göran Nyberg). Він не приховує свого захоплення успіхом новинок компанії в престижному конкурсі iF DESIGN AWARDS – новим тріумфом MAN NGT, заявою, поданою слідом за перемогою в конкурсі

Red Dot Design Award і золотою нагородою конкурсу German Design Award, де так само була відзначена виняткова практичність дизайну робочого місця водія.

Дизайн з незмінною увагою до водія

При розробці нового покоління вантажних автомобілів MAN компанія залучила до співпраці понад 700 водіїв. Вони брали участь в різних стадіях роботи: моделюванні, опрацювання на симуляторах водіння, випробуваннях на тестових трасах. Досвід професіоналів був повною мірою враховано і застосований в дизайні MAN NGT.

Загальна компоновка робочого місця визначається трьома основними системами, з кожною з яких водій може працювати окремо. Це приладова панель, мультимедійна і навігаційна система з дисплеєм, діагональ якого може складати до 12,3 дюйма (система також оснащена інноваційним контролером MAN SmartSelect), а також – в кабінах, призначених для далеких рейсів – блок дистанційного керування основними функціями комфорту та інформаційно розважальними функціями з будь-якої зони в кабіні. Кожна система має свою власну, характерну саме для інтер’єру вантажівки, логіку управління, при цьому всі вони підкоряються єдиної, цілісної концепції взаємодії.

Найвища якість і висока практичність оздоблювальних матеріалів, ідеальне з точки зору ергономіки крісло, чудовий комфорт місця відпочинку, а також численні системи безпеки і допомоги водієві, орієнтовані на майбутнє можливості зв’язку і доступу в інформаційні мережі нового покоління вантажних автомобілів MAN – все це вносить свій щохвилинний внесок в полегшення і спрощення стає все більш вимогливим режиму повсякденної роботи і життя сучасного водія вантажівки.

Про конкурс iF DESIGN AWARD

Нагороди конкурсу iF DESIGN AWARD, який проводиться з 1954 року, стали визнаними в усьому світі символами видатних досягнень в галузі промислового дизайну. iF DESIGN AWARD – одна з найбільш значущих і престижних премій в світовому дизайні. Цими нагородами відзначаються досягнення в цілому ряді категорій: за продуктовий дизайн, дизайн упаковки, комунікаційний і сервісний дизайн, архітектурний і інтер’єрний дизайн, професійні концепції, призначений для користувача досвід (UX) і призначений для користувача інтерфейс (UI). Всі роботи, визнані лауреатами конкурсу, представлені в каталозі iF WORLD DESIGN GUIDE і спеціально розробленому мобільному додатку iF design app.

Назад до всіх новин